Stephanie Wendelgelst Hair & Makeup Artist

Mijn naam is Stephanie Wendelgelst. Van jongs af aan wist ik al dat ik kapster wilde worden. Ik kom namelijk uit een grote kappersfamilie en als klein  meisje vond ik het al fantastisch om mijn moeder aan het werk te zien in haar eigen kapperszaak.

Tijdens mijn opleiding heb ik 5 jaar met heel veel plezier bij Pierot gewerkt, daar heb ik heel veel ervaring opgedaan en de fijne kneepjes van het kappersvak geleerd.

Ik heb veel make-overs gedaan o.a. voor het blad Privé en RTL.  Toen ik  deelnam aan een wedstrijd voor kleuren en werd 2de van Nederland. Het kleuren vond ik heel erg leuk en werkte mij op naar kleurspecialist en topstlylist.

In 2008 werd het tijd om voor mijzelf te beginnen en opende samen met mijn moeder Nelly Spierieus/Wendelgelst mijn salon in Zandvoort onder de naam “Lavogue”. Na 5 jaar  ging ik alleen verder.

In de periode dat ik de zaak begon heb ik ondertussen verschillende opleidingen gedaan, waaronder een visagie opleiding bij “House of Orange” o.l.v. John Kattenberg, een grote bekende uit deze branche.

Na deze opleiding rolde ik in verschillende opdrachten, maar eigenlijk wilde ik meer de kant op van  fashion, creativiteit en inspiratie met haar dus begon ik aan een nieuwe opleiding aan “The Hairschool”  in Amsterdam o.l.v.  Martin Wessels.

Ik leerde hier kapsels maken voor shows/bladen/bruiden en eigenlijk alles wat met haar te creëren valt. Ik werd gevraagd voor de Fashionweek /Redken en merkte dat het on the road zijn mij enorm beviel en ik kreeg zin in en een nieuwe uitdaging.

Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en na 10 jaar een super mooie tijd gehad te hebben bij Lavogue in Zandvoort ben ik sinds april 2019 gestopt met de Salon.

Er was weer ruimte en tijd voor nieuwe dingen en ik volgde een opleiding visagie bij de "Makeup Mansion". Dit was een enorm succes en gaf mijn carrière  een enorme boost.

Sinds april 2019 heb ik besloten om een nieuwe professionele salon achter mijn huis te openen, waar ik met veel passie en plezier mijn klanten mooi en blij kan maken. Ik werk met L’Oréal een hip en trendy merk, hierdoor blijf ik altijd op de hoogte van de nieuwste collectie en producten. Dat vind ik super leuk.

Nu  ik aan huis werk geeft het mij de gelegenheid om freelance te werken als visagist en hairstylist voor bv tv/shoots/bladen en bruiden (ook op locatie) Op deze wijze kan ik nu al mijn ervaringen en creaties maken en doen wat ik echt leuk vind!

Stephanie Wendelgelst